Centre per a la dona i l’infant

Consulta els nostres artícles i vídeos

Mostrant un article
24 de Maig de 2019

Quan em quedaré embarassada?

Aquesta és la pregunta que es fan moltes dones quan ja han pres la decisió de tenir un fill i deixen d’utilitzar qualsevol tipus de protecció. Ho aconseguiré de manera immediata? Quan hauria de consultar al meu ginecòleg/a si no l’aconsegueixo?

Quan em quedaré embarassada?

Les probabilitats de quedar-se embarassada d’una dona fèrtil van disminuint amb l’edat. Així, als 22 anys hi ha un 25% de possibilitats d’aconseguir un embaràs durant el primer mes en què s’intenta.

Aquest percentatge es redueix fins al 20% als 34 anys. Als 40, la mitjana se situa al voltant del 6% i 7% i als 42 anys d’edat, en un 3%. En termes generals i segons les estadístiques, una parella sense problemes de fertilitat i amb relacions sexuals regulars aconseguirà embarassar-se entre els 6 i els 9 mesos d’haver començat a intentar-ho. En concret, s’estima que al voltant d’un 72% de parelles aconseguiran el seu objectiu cap als 6 mesos i gairebé un 90% en arribar a l’any. 

Llavors, quan acudir al ginecòleg/a si no hi ha resultats positius? Es recomana fer-ho als 6 mesos si la dona té més de 35 anys i esperar a l’any si no se supera aquesta edat.