Centre per a la dona i l’infant

Consulta els nostres artícles i vídeos

🔎
Mostrant un article
🔄
24 de Maig de 2019

Quan em quedaré embarassada?

Aquesta és la pregunta que es fan moltes dones quan ja han pres la decisió de tenir un fill i deixen d’utilitzar qualsevol tipus de protecció. Ho aconseguiré de manera immediata? Quan hauria de consultar al meu ginecòleg/a si no l’aconsegueixo?

Quan em quedaré embarassada?

Les probabilitats de quedar-se embarassada d’una dona fèrtil van disminuint amb l’edat. Així, als 22 anys hi ha un 25% de possibilitats d’aconseguir un embaràs durant el primer mes en què s’intenta.

Aquest percentatge es redueix fins al 20% als 34 anys. Als 40, la mitjana se situa al voltant del 6% i 7% i als 42 anys d’edat, en un 3%. En termes generals i segons les estadístiques, una parella sense problemes de fertilitat i amb relacions sexuals regulars aconseguirà embarassar-se entre els 6 i els 9 mesos d’haver començat a intentar-ho. En concret, s’estima que al voltant d’un 72% de parelles aconseguiran el seu objectiu cap als 6 mesos i gairebé un 90% en arribar a l’any. 

Llavors, quan acudir al ginecòleg/a si no hi ha resultats positius? Es recomana fer-ho als 6 mesos si la dona té més de 35 anys i esperar a l’any si no se supera aquesta edat.