Centre per a la dona i l’infant

Consulta els nostres artícles i vídeos

Mostrant un article
29 de Juliol de 2014

Prendre el sol amb precaució

Les embarassades i els nadons han de tenir especial cura amb el sol, sobretot durant els mesos d’estiu. Per gaudir al màxim de la platja o de la piscina cal prendre algunes precaucions.

Prendre el sol amb precaució

Es coneix com a cloasma gestacional l’aparició de taques fosques a la cara que afecta a les dones embarassades, sobretot, a les més joves i de pell bruna. La incidència és més gran quant més alt sigui el temps d’exposició al sol. És per això que es recomana a les embarassades evitar les llargues exposicions i, si anem a la platja o a la piscina, utilitzar cremes protectores de pantalla total.

Quant als nens, els menors de 6 mesos no han de ser exposats a la llum directa del sol. Si els portem a la platja, convé que estiguin sempre a l’ombra i portar el cap protegit. La raó és perquè la seva pell és encara extremadament fina i molt sensible a les radicions solars, per la qual cosa hi ha risc que pateixi cremades importants. Un passeig de pocs minuts és suficient perquè sintetitzin la vitamina D, tan necessària per al desenvolupament dels seus ossos. 

A partir dels 6 mesos, es recomana utilitzar una protecció igual o superior a 30. I a partir dels 3 anys, el factor de protecció ha de ser com a mínim de 15.

Hidratar-se bé i evitar el sol a les hores centrals del dia són consells que tothom, i especialment embarassades i nens, han de seguir per gaudir al màxim de l’estiu.

¡Bones vacances!