Centre per a la dona i l’infant

Consulta els nostres artícles i vídeos

Mostrant un article
12 de Maig de 2017

La primavera el teu sòl pelvià altera?

Amb l’entrada de la primavera arriba el bon temps, però també les al·lèrgies, els esternuts, els refredats i les sinusitis. De fet, ja ho diu la dita popular: "Fins a setanta d’abril no et llevis un fil"

La primavera el teu sòl pelvià altera?

I és possible que a l’esternudar, tossir o fins i tot mocar-te t’hagis adonat que el teu sòl pelvià no està tan en forma com et pensaves i hagis patit alguna petita pèrdua d’orina. Has de saber que mocar-se repetidament, els esternuts o la tos provoquen un augment de pressió abdominal que es trasllada a la musculatura del sòl pelvià debilitant-lo.

Seria convenient que una fisioterapeuta especialitzada en sòl pelvià pogués valorar la teva musculatura i assessorar-te sobre com enfortir-la i resoldre el teu problema com més aviat millor. Mentrestant, sàpigues que és important realitzar exercicis de Kegel per reforçar la musculatura de la zona.

El treball hipopressiu també et pot ajudar. Alhora, és molt important anticipar-se a la tos i als esternuts i saber fer-los correctament. És fonamental mantenir una postura d’elongació, com si ens estiressin d’un fil del cap i no inclinar el tronc cap endavant. Seguidament, realitzar una contracció de la musculatura del sòl pelvià, com si recollíssim els esfínters, i fer una petita contracció de la zona baixa de l’abdomen per disminuir les pèrdues d’orina generades per l’augment de pressió abdominal i/o disminuir el debilitament de tota la musculatura del sòl pelvià.

Marta Andreu

Fisioterapeuta Col. Núm. 4006

LLEVADONAS