Centre per a la dona i l’infant

Consulta els nostres artícles i vídeos

Mostrant un article
26 de Novembre de 2014

LA MENOPAUSA I EL SÒL PELVIÀ

La menopausa és una etapa sovint molt temuda per les dones pels símptomes molestos que pot presentar. És una etapa important perquè ocupa una tercera part de la vida d’ una dona. Així doncs, crec que és important conèixer què és el que passa i què podem fer.

LA MENOPAUSA I EL SÒL PELVIÀ

Durant aquesta etapa es produeix una disminució de la producció hormonal d’estrògens que provoquen en moltes ocasions irritació vaginal, coïssor, picor o molèsties durant les relacions sexuals.
Quines són les causes d’aquestes molèsties?
• La disminució de l’elasticitat dels lligaments i alteració de les fibres de col•lagen encarregades del sosteniment dels òrgans pelvians.
• La mucosa vaginal i l’introit o entrada de la vagina es fan més fines i disminueix la seva elasticitat.
• Hi ha una menor hidratació que produeix sequedat vaginal i del conducte urinari.
• Es produeix una disminució de la circulació sanguínia i de la massa muscular.
Si a aquests factors hi afegim un envelliment progressiu de la musculatura del sòl pelvià propi de l’edat, els embarassos previs, els parts o l’estrenyiment, augmentaran les probabilitats que es presenti alguna disfunció (incontinència urinària, incontinència fecal, prolapses, disparèunies).
És molt important abans que arribi aquest moment preparar-se enfortint i treballant el nostre sòl pelvià. Així podrem prevenir i/o minimitzar aquests canvis.
No oblidis que la teva fisioterapeuta especialista en sòl pelvià et pot ajudar tant a prevenir l’aparició d’aquests problemes com a tractar-los si ja en tens algun.

Marta Andreu Roig
Núm. Col. 4006
Fisioterapeuta de LLevadonas