Centre per a la dona i l’infant

Consulta els nostres artícles i vídeos

Mostrant un article
25 de Novembre de 2021

La inducció al part

10 coses que has de saber sobre la inducció al part.

La inducció al part

1-És una de les formes en les quals el part pot començar.

2- L’inici espontani amb contraccions o el trencament de la bossa de les aigües són les formes més conegudes, però la inducció al part també és una altra manera habitual de finalització de la gestació.

3-Induir o provocar el part es realitza sota indicació mèdica, seguint criteris de salut materna o fetal segons protocols avalats per la praxi mèdica.

4-En aquesta decisió vosaltres sou part activa, ja que se us informarà del perquè d’aquesta elecció i se us demanarà el vostre consentiment informat.

5-Una vegada indicada la inducció, es procedeix a programar el dia i l’hora d’ingrés a l’hospital que heu triat. Els professionals de Sala de Parts us estaran esperant.

6- La llevadora que us assistirà i acompanyarà en el vostre part serà qui us rebrà i informarà de com i quan s’iniciarà la inducció i quins seran els passos a seguir.

7-La llevadora, que serà la professional de referència que viurà tot el procés de part amb vosaltres, us ajudarà a buidar dubtes, aclarir conceptes i, sobretot, alleujar inquietuds pròpies d’aquest moment.

8-La inducció al part ens posa davant d’un escenari de treball que necessita de temps, paciència i informació regular sobre la seva evolució, un acompanyament que sempre tindreu en els professionals que us assisteixin.

9- Encara que us hagin programat una inducció, sempre podreu elaborar el vostre “pla de part" on expressar els vostres desitjos i intencions per al naixement del vostre fill. L’equip que us atengui intentarà fer-los possibles i si no fos així us raonarà els motius.10-Tant de bo que tot evolucioni com heu pensat, però si finalment no és així, penseu que hi ha hagut una raó, un perquè, i que l’equip que us atén us proposarà la millor opció tant per a la salut de la mamà com del benestar del bebè.

10-Tant de bo que tot evolucioni com heu pensat, però si finalment no és així, penseu que hi ha hagut una raó, un perquè, i que l’equip que us atén us proposarà la millor opció tant per a la salut de la mamà com del benestar del bebè.

Marifé Estébanez

Llevadora