Centre per a la dona i l’infant

Consulta els nostres artícles i vídeos

Mostrant un article
27 d'Abril de 2020

L’embaràs i Covid-19

En línies generals, es pot afirmar que les dones embarassades no presenten més risc de contraure la malaltia que la resta d’adults sans.

L’embaràs i Covid-19

Quin efecte té el coronavirus en les dones embarassades?

En general les dones embarassades no són més susceptibles de fer una infecció greu per coronavirus que la majoria d’adults sans. Gran part de les dones embarassades que s’infectin només tindran símptomes lleus o moderats, semblants al d’un constipat o una grip. Els símptomes més freqüents són tos seca, febre, mal de cap, sensació d’ofec i pèrdua del sentit de l’olfacte. De moment no hi ha evidència que les dones embarassades tinguin més risc de tenir complicacions greus que qualsevol adult sa.

Què puc fer per reduir el risc de contraure el coronavirus?

El més important és fer com totes les altres persones:

-Rentat de mans sovint

- Fer servir un mocador si esternudes o tusses i després llençar-lo i rentar-te les mans

-Evitar contacte amb les persones que tinguin símptomes de coronavirus

-Evitar fer servir el transport públic

-Fer teletreball sempre que sigui possible

-Evitar aglomeracions i reunions amb amics i usar internet i telèfon per estar en contacte.

He d’anar a les visites d’embaràs i de postpart?

Sí, és important que continuïs atenent a les visites d’embaràs, a no ser que el teu ginecòleg t’aconselli el contrari. Si tens una ecografia programada aconsellem atendre la cita, ja que el risc de contraure el coronavirus és molt més petit que la necessitat de fer aquella ecografia. És important que l’ecografia del 1r trimestre per poder calcular el risc de cromosomopaties es faci entre la setmana 11 i la 13, i l’ecografia del 2n trimestre (que també es coneix com l’ecografia morfològica o de les 20 setmanes) és aconsellable fer-la entre la setmana 19 i la 21.

Durant la pandèmia aconsellem que vinguis sola o amb un sol acompanyant tant a les visites com a les ecografies, és a dir no vinguis amb nens. Això és important de cara a protegir del risc d’infecció el personal sanitari, altres dones embarassades i tu i la teva família.

 

Dra. Marina Folch

Especialista en Obstetrícia i Ecografia