Centre per a la dona i l’infant

Consulta els nostres artícles i vídeos

Mostrant un article
11 de Maig de 2021

Consells per a superar la tristesa postpart

Quan esperem un fill, moltes vegades tenim la impressió que tots els esforços se centren en preparar-nos físicament per al part i el naixement del bebè, però que es parla poc o res de l’aspecte emocional que aquest moment tan especial comporta.

Consells per a superar la tristesa postpart

I és que, encara que l’embaràs i el part hagin anat tal com esperàvem, és important saber que l’arribada del nostre bebè pot venir acompanyada per estats d’ànim en els quals passarem de l’alegria al plor fàcil, de la irritabilitat a l’eufòria, del cansament a dubtar de la nostra capacitat com a mares. Instants en els quals l’ansietat i la por semblen dominar-nos. Tot això resulta normal. Es tracta del que coneixem com a tristesa postpart, una muntanya russa d’emocions que pot prolongar-se durant dies o setmanes. Normalitzar i verbalitzar aquests sentiments us ajudarà a assumir-los i superar-los.

El reforç afectiu i logístic de la parella i la família serà de gran ajuda durant aquests primers dies tan intensos i laboriosos. Fer partícip a la nostra parella en la cura del bebè reforçarà a més el grau de complicitat i confiança en el nostre nou rol de pares. No tenim per què ser una supermamà o una superdona. No passa res si ens deixem ajudar.

Així mateix, és aconsellable alimentar-se adequadament, conciliar el nostre descans amb el somni del bebè o trobar temps per a compartir amb la parella. I, encara que sembli una obvietat, també pot resultar-nos molt beneficiós relacionar-nos amb altres parelles que viuen la mateixa experiència.

A poc a poc la tristesa postpart desapareixerà i aconseguireu viure amb plenitud la criança dels vostres fills.

Marifé Estébanez

Llevadora