Centre per a la dona i l’infant

Estimulació primerenca prenatal

L’estimulació primerenca és el conjunt d’accions i motivacions ambientals que s’ofereixen al nen des de fins i tot abans del seu naixement per ajudar-ho a créixer i desenvolupar-se de manera harmònica i saludable, potenciant totes les seves habilitats. L’objectiu de l’estimulació primerenca és brindar al nen l’oportunitat de tenir una estructura cerebral sana i forta.

Preus
Sessions persona/parella
1 Sessió20/25€

Quan començar

 L’estimulació primerenca comença en el ventre matern. Gràcies als avanços en els sistemes de diagnòstic prenatal, i especialment, al perfeccionament de les ecografies, s’ha pogut observar la increïble capacitat sensitiva que aconsegueix el fetus a mesura que evoluciona l’embaràs. 

S’ha comprovat com reacciona davant una llum intensa, se sobresalta davant un so fort o sent com a suaus massatges les diferents pressions en l’úter. També se sap que les seves emocions estan totalment lligades a les de la seva mare i que percep des d’un principi si se sent volgut o rebutjat.

Qualsevol moment és bo per iniciar l’estimulació primerenca. En el cas de la sessió dedicada a l’estimulació prenatal es recomana fer-la a partir del segon trimestre d’embaràs.

 

En què consisteix

Al final del 3r mes d’embaràs els cinc sentits ja estan presents en el bebè, així que és un bon moment per iniciar l’estimulació prenatal. També donarem unes pautes per a quan el bebè tingui entre 0 i 2 mesos de vida.

Realitzarem un petit recorregut pel desenvolupament dels sentits del fetus per saber com estimular-los. L’estimulació prenatal fa ús de tècniques: auditives, tàctils, visuals i motores. Deixeu-vos portar per elles... Vosaltres trobareu el vostre propi llenguatge.

Impartit per:

Eva García. Mestra d’Educació Infantil

Preus
Sessions persona/parella
1 Sessió20/25€